Schmetz - machinenaalden van topkwaliteit

Schmetz naaimachine naalden staan garant voor een professioneel resultaat. Door hun ruime keuze aanbod is er altijd een geschikte naald te vinden voor elk type stof.

Machine naalden zijn er in veel soorten en maten. Het verschil in prijs is ook duidelijk een verschil in kwaliteit. Machine naalden van het merk 'Schmetz', onderscheiden zich door hun kwaliteit. Schmetz is met 160 jaar ervaring dé hoofdleverancier op het gebied van naalden. De volmaakte geometrie en perfecte afwerking van elke naald zorgen voor optimaal resultaat. Met deze machine naalden kunt u met ieder materiaal aan de slag

 

 

Kleurcodes

Vele Schmetz naalden zijn voorzien van een kleurcode. Op de naald ziet u één of twee kleurcode streepjes. Het bovenste steepje geeft de soort van de schmetz naald aan, het onderste streepje de dikte.

Voor elk materiaal een naald.

De keuze van de juiste machine naald is van belang voor een professioneel resultaat. Voor elk materiaal is er een geschikte naald in het assortiment van Schmetz®; jeans, leer, stretch, jersey, universele of microtex.

Op veel doosjes machinenaalden ziet u de code 130/705 staan. Deze code betekent dat de naalden één platte zijde hebben. De meeste "gewone" naaimachines werken met deze afgeplatte naalden. De naalddikte wordt aangegeven met nummer 8/60 (=0,6mm dik) voor de dunste naalden en loopt op tot 20/120 (=1,2mm dik) voor de dikste naalden.

 

 

 

Tips

De Schmetz® microtex naalden zijn bijzonder goed te gebruiken voor het stikken van niet elastische gladde synthetische stoffen zoals voering-, satijn- en paillettenstof. Omdat de naalden een extra scherpe punt hebben stikken ze beter door deze materialen dan de universele naalden. Vaak wordt het probleem van garen dat stropt tijdens het stikken verholpen door een stretch (voor elastische stoffen) of Schmetz® microtex naald ( voor de niet elastische stoffen) te gebruiken bij dit soort stoffen. Ook het vast stikken van paillettenband op stof gaat meestal beter met een Schmetz® microtex naald.

Als u de machinenaald vervangt, leg dan een stukje papier onder de voet, zodat de naald niet per ongeluk in de naaimachine kan vallen.

Zet tijdens het doorvoeren van het stof tijdens het stikken, geen kracht op het stof, want dan kan de naald verbuigen.